[Itt & Most]
[Mit, merre, miért? Avagy merre hány méter?]
[200% fesztivál]
[Sziget Napló]
[Sasszem Galéria - fotókiállítás]
[Real Aktív - abszolút lájv]
[Real Archív - konzervált mozgókép]
[Iránytû, ami elvezet a Banán ranchhoz]
[On line menetrend - avagy mi is lesz látható itt?]
[Kik vagyunk mink?]
[Akik segítettek a Sziget Sun Online létrehozásában]
[Vendégkönyv]
[Chat Room]
DataNet Rt.
Banán Klub
Plusz Mentha Kft.

Internetto

MatávNET

Itt & Most

E-mail címünk: szigetsun@banan.datanet.hu


Artur a Sziget Afterpartyn!

Egy új média indul október 8-án, mely élõ internetközvetítéssel startol a Banán klubból, a Sziget záróbuliról.

http://artur.mentha.hu
Október 8. 16:55

Baná(n)lis búcsú

Jövõre, veletek, ugyanitt. Sziget time is over. Aludjuk ki egymást! Jó kéjszakát!

Banán stáb
Datanet crew
Mentha real stuff
Sziget Sun word commando
Bori, Dani, Juli, Marci, Vivien (Micimackó hadosztály)
Augusztus 12. 00:55

On line doku: a 260000 történet tegnapi epizódja a kettes csatornán - RealAktív

Publo Hunny

A sajtótájékoztatóval egyidõben a Publo Hunny csapata helikopterrel leszállt a Szigeten. A zökkenõmentes landolást követõen a nagyszínpadon adtak koncertet. A zenekar jelenleg "félkarú" gitárosát Kocsis Tamás, a Sexepil embere helyettesítette.

Augusztus 11. 19:54

Gyújtogat a Green Day?
A kaliforniai post-punkok még soha életükben nem zártak fesztivált. Ma éjjel fognak. Annyira belelkesedtek, hogy azt kérték a Sziget vezérkarától, ugyan hadd gyújtanák föl cakk und pakk az egész nagyszínpadot. A Gerendai-stáb nem fogadta kitörõ lelkesedéssel a gesztust.
Augusztus 11. 20:24

Paint Ball - nyert a MatávNET csapata c
A Sziget Sun csapat csúfos vereséget szenvedett az imént véget ért véres Paint Ball csatában. Mindkét menetben.
Augusztus 11. 19:37

Gerendai: a Banán jazz bejött
Zárszámadó sajtótájékoztatóra voltak hivatalosak a Sziget sajtóképviselõi a Honvéd üdülõ sajtósátrában kedden 17 órakor. Demszky Gábor decensen felemás cipõben (bal: fekete fél, jobb: fehér sport), robogón érkezett, Tarlós István nadrágtartójával, nyakkendõjével hódított. A jeles eseményen Gerendai Károly többek közt kijelentette, a Banán jazz színpada beváltotta a hozzáfûzött reményeket. További izgalmak
Augusztus 11. 18:31

Sonderangebot
Ma este a Fesztiválsátorban: a Limonádé Brothers. Cirmos Kormos Gábor vendége Takáts Tamás.
Augusztus 11. 16:31

Sajtótájékoztató
16:30-kor szigetzáró sajtótájlékoztató többek közöt Demszky Gábor és Tarlós István urak részvételével. Részletek: amikor visszatértünk a Honvéd üdülõbõl.
Augusztus 11. 16:30

Barátom, Lasz Gyuri!
Ma reggel véletlenül tanúja voltam egy verésnek.

Ha felveszek egy fekete pólót In-Kal felirattal én is azonosíthatalanul és következmények nélkül megverhetek valakit, fõleg ha részeg és nem tudja megvédeni magát.

Miért nincs azonosítójuk a fiúknak, talán kicsit korlátozná a brutalitást.

MonTam
Augusztus 11. 12:02

Ómen attak a Wanted színpadon

Tegnap éjszaka, amikor Kalapács Józsi és társai befejezték a zúzást, közelharcnak látszó jelenségek tanúi lehettek a Wanted stage nézõi. Két változat ismert eddig a történtekrõl. Az egyik szerint a fekete ruhások csak tették amit kell: óvták a színpadi technika és saját testük épségét. A másik változat viszont úgy szól, hogy nem egészen ilyen sima a történet.
Augusztus 11. 11:22

Blackgore meghalt.


Kata a Banán sörcsapnál
Talán mégis jön, telefonon kerestük, majd telefonoznak, de a Kata csak forgat, forgat, és forgat. Meglátjuk.
Augusztus 10. 21:33

...100 éves vár, történelem...
Nemcsak Soltész Rezsõre tombolt a közönség a Szigeten, hanem most éppen a Karthagó kapja a sikermorzsákat a nagyszínpadon.
Augusztus 10. 20:53

Másfél
Késõ délután másfél órában Másfél koncert volt.
Augusztus 10. 18:15A vasárnap éjjel-hétfõ hajnal sem múlt el Tarlós István nélkül. A menetrend a szokásos, a polgármester úr zajt hall, telefont ragad a III. kerület Bogdándi út 6. szám alatti lakásában és keményen dolgozik választói bizalmáért. Mi megint visszavettünk a hangerõbõl, de a polgármester úr úgy látszik fordítottan arányos velünk.

Augusztus 10. 11:57

Most ért véget a Therapy koncert
A nagyszínpadnál ért véget a véget a koncert. "Hallomásból" tudjuk, zajos siker volt. Felvételünk még a sajtótájékoztatón készült.
Augusztus 9. 23:27

Este dj. Marcipán és dj. Publo a Banán színpadon
Mindenkit várunk a Banán színpadhoz, ahol Publo és Marcipán zenél ma este. Full time buli, még kiérsz!
Augusztus 9. 22:37

A Pepsi ballonról látható a nagyszínpad!
Tankcsapda koncert felülrõl!
Elõször közvetítünk a levegõbõl!
A sötétség beállta miatt, már csak az archívumban nézhetõ.
RealArchív

Rendszergazda, ha szórakoz...
Blum Péter (DataNet), a Sziget Sun Online kiküldött tudósítója szerint, a Korai Öröm hû de nagyon jó volt a nagyszínpadon.
SzigSun info, augusztus 9. 18:22

Csõre töltött szenzáció
Bombaként robbant a hír, hogy a nemzetközi étterem összes termeiben titkos találkozóra gyûlt össze a Sziget Sun Online vezérkarának jelentõs része és a Digitális Sziget számos prominense. A munkaebéd alkalmat adott arra is, hogy megkezdõdjenek a tárgyalások, a két ellenlábas netmagazin wundermanschaftjai közti paintball viadalról. Magát megnevezni nem kívánó informátorunk szerint a CNN, az MTV és Bill Gates Xsports TV csatornája egyaránt bejelentette szándékát a közvetítés jogának megszerzésére.
SzigSun info, augusztus 9. 18:30

Nedvespóló-bajnokság a Banán színpadon
Utolsó este helybélieknek kötelezõen vizespóló-szépségverseny lesz színpadunknál. Ezúttal sem a pólók vetélkednek, de nem árt, ha szárazon is jól mutat a T-shirt. Küldd a barátokat, az ismerõsöket vagy akivel járni szeretnél, kiderül, mit takar a látszat.
Augusztus 9. 17:07

Anima és Transglobal

Már szól az Anima Sound System a nagyszínpadon, 6-kor pedig felváltja õket a Transglobal Underground. Képek már készülnek.
Augusztus 8. 19:58

Nincs griffje a Tilosnak
Most kaptuk a hírt, hogy a Tilos rádió egész napos torán, az élõ állat elpusztítása, és elfogyasztása elmarad, mert nem találtak griffmadarat. De beavatás lesz, 5 órától Szõke András vezetésével.
Augusztus 9. 11:26

Elõre a dublini úton!
Hobo a M.É.Z-zel nyomja. Képek, benyomások hamarost.
Augusztus 8. 01:55

A Fun-Da-Mental a Szigeten

A Fun-Da-Mental már és még játszik a Szigeten, a nagyszínpadon. Ugyanott mindjárt Ganxta Zolee.
Augusztus 8. 19:58

Coolio már itt

Coolio Magyarországon van, már tájékoztatott is mindenkit a ma esti koncertjérõl, ami 9-kor a nagyszínpadon lesz.
Augusztus 8. 17:58

Naptejet oszt a Fabulon

3,5,7 ez nem egy mértani számsor, hanem faktorszám, mégpedig a Fabulon naptejé. Le merjük írni a nevüket, mert minket is megszponzoráltak két flakonnal, nap általi leégés ellen. Reméljük, hasznos.
Augusztus 8. 15:19

Messze még a hajnal

Lágy szellõ lengedez, itt csak 6000 fok van árnyékban. Ganxsta Zolee már soundcheckol, Coolio szintén: úgy szól mint az atom. A nagyérdemû lassacskán lefejti alsószemhéjáról a felsõt. Online.
Augusztus 8. 14:24

Maradhatunk?

A ma hajnali decibelvizsgálat után "békésen" tértek vissza a Szigetre a fülelõk. Müller Péter Sziámi egy Jägermeisterrel, Tarlós István pedig BRFK-s pólójával hagyta el a béke szigetét. Az egyezség tehát megköttetett, a Sziget marad, a hangerõ csökken.
SzigSun info, augusztus 8. 0:57

Tarlós István a III. kerület jelenlegi polgármestere fogdával fenyegette meg a Z+ színpad azon dolgozóját, aki Gerendai Károly kérésére sem volt hajlandó visszavenni a kakaóból. Az ominózus Tarlós mondat akkor hangzott el, amikor a sziget stábja végre azonostani vélte a csöndháborítás okát. A polgármester ezzel a kijelentésével nem csupán a jóízlés határait lépte át, hanem erõteljes a gyanú, hogy ennél jóval többrõl van szó. Európa szerencsésebbik felén az ilyesmit hatalommal való visszaélésnek szokás nevezni. Kérjük olvasóinkat - nézõinket, írják meg, méltónak tartják-e Tarlós Istvánt a fair play díjra... szigetsun@banan.datanet.hu
SzigSun info, augusztus 8. 0:57

Kísértet járja be a Szigetet: a Tarlósizmus kísértete. Tarlós István, a III. kerület polgármestere polgárõrõkkel járja a Szigetet. Ismét minden hangos. A Sziget Sun Online a polgármesterhez közel áló körökbõl úgy értesült, semmi egyébrõl nincsen szó, csupán arról, a polgármester úr állja a szavát. Informátorunk szerint már jóval a Sziget megkezdése elõtt kijelentette: a rendezvény elsõ két napja alatt nem teszi szóvá, hogy nagy a hangerõ. De aztán informátorunk közlése szerint Tarlós úr kettéharapta a mondatot, és sokat sejtetõen mosolygott. A Sziget képviselõi nemsokára valahol Óbudán személyesen vitatják meg a fejleményeket III. kerületi polgárok mesterével. A Magyar Köztársaság választási törvénye értelmében a III. kerületben is október 18-án tartják az önkorményzati választásokat. Final countdown!
SzigSun info, augusztus 8. 0:57

Csintalan: A Szigetnél nincs biztonságosabb hely a városban
Csintalan Sándor, az MSZP országgyûlési képviselõje a Sziget Sun Online kérdésére a Homoki-levéllel kapcsolatban a következõket nyilatkozta multimédia magazinunknak: A Sziget pillanatnyilag a legbiztonságosabb pont a városban. A drog elleni küzdelem szerintem is nagyon fontos, de az államtitkár úr sem gondolhatja komolyan, hogy pusztán azért, mert a katonaságnál is elõfordul drogfogyasztás, föl kellene oszlatni a hadsereget.
SzigSun info, augusztus 7. 19:56

Tovább fokozódik a nemzetközi...
Amint ígértük, hamarosan teljes terjedelmében olvasható lesz a Sziget bezárását követelõ Homoki János opusz. Birtokunkban van továbbá az a levél is, amelyre hivatkozva a HM államtitkára levelét megírta Demszky Gábornak. A székesfõváros elsõ emberének válaszlavele természetesen szintúgy náluk guggol már. Kopogunk rendületlenül.
SzigSun info, augusztus 7. 18:52

Tarlós István augusztus 8-án hajnali 1:30-kor személyesen tárgyal Gerendai Károllyal a Sziget területén. Meg nem erõsített értesülésünk szerint a téma ezúttal is a hangerõ. Sejtésünk szerint nem lehet egyébrõl szó, mint arról, hogy ezúttal nem a III. kerületiek érdekeiben protestál az óbudai polgármester, hanem a Sziget-ügyben még érintett IV. és XIII. kerületben "senyvedõk" segítségére siet.
SzigSun info, augusztus 7. 17:25

Fokozódik a nemzetközi... II.
Homoki István honatya az FkGP nevû kormánypárt prominense levélben követelte a Sziget azonnali bezáratását. Szerinte többek közt azért van szükség erre a drasztikus lépésre, mert jelenleg több, mint negyedmillió szépreményû és jobb sorsra érdemes magyar fiatal szennyezi agyát ottan kábítószerrel. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy fakszimilében tárhassuk a köznek elébe a magyar politikai levélirodalom eme remekét. Elõzetesen csak annyit: Homoki képviselõ úr a Pepsi helyett minden magyarnak figyelmébe ajánlja a tejet.

Részletek folyamatosan...

SzigSun info, augusztus 7. 17:32

Sziget Napló '98
Egyetlen rücskös hangcsomóvá olvad össze hátam mögött a Sziget. A Banán sátorból dj. Marcipán egy személyes tánczenekarának acid jazz basszusai robbannak ki, hogy összekapaszkodjanak a lagzi centrum névtelen dobosának ütéseivel.. Pöröghetne a turbina bennem, de nem. Jó kis se veled, se nélküled páros vagyunk mi így ketten a Szigettel. Ezer éve nyûjük már egymást, mesélhetnénk egyet s mást…
Augusztus 7. 3.20 (A történet folytatódik)

Média mámor
A Sziget Sun Online elindult a világhír felé. Elsõként a földi médiumok közül a Petõfi Rádió Korzó címû mûsorában esett szó projektünkrõl. Augusztus 4 - én, kedden este 32.10 - kor Ligeti Nagy Tamás (ex - Volt, Joy) kérdéseire Pálinkás Szûcs Róbert (MaNcs, Joy) és Hetesi Péter Pál (Sziget Sun Online) és Gerendai Károly (Sziget kft.) válaszolt egymással is disputálva. Augusztus 5 - én a Duna TV Nagyistók Tibor vezette stábja faggatta a Sziget Sun Online fõszerkesztõjét és Derdák Andrást a Banán Klub elnök - vezérigazgatóját. Augusztus 6 - án a Magyar Hírlap tudósít megannyi szigetes érdekességgel egyetemben rólunk.

Ezzel egy idõben az információs óceán világítótornya is reánk vetette fénysugarát. Linkünk ott díszelg a miss Pandora szerkesztette
Sziget oldalon. Örömmel linkeljük föl mi is az Internettót baráti haderõink közé…
Augusztus 6. 12.17

Publo Hunny: gitárosbaleset
Hosszú Gábor, a menthások grafikusa, civilben a Publo Hunny húrhercege akkorát zúgott dj Marcipán frissen vásárolt robogójával, hogy kulccsonttöréssel kórházba szállították. A Publo Hunny Sziget-bulijain elõreláthatólag Kocsis Tamás (Sexepil) fog a húrok pengetéséhez.
Augusztus 6. 10.31

Fohász és sundék
Tebenned bíztunk eleitõl fogva - mondogatta szigorúan monoton Csikós Magdolna a Sziget Sun Online nõszerkesztõje. Tudhatott valamit. Elsõ adásnapunkon minden megtörtént. Csak nem úgy. Csak nem akkor. Esetleg nem azért. Vagy éppen annak ellenére. A tervezett 20.45-höz képest csipetnyi késéssel beindult a Real Video élõ, csak épp büfépult fölé rögzített kamerában látszott kevéssé Farkasházy Teddddy, amint nem õ, hanem a ser habozik. Nem volt egy minõsitett leányálom a Banán szinpadról érkezõ kép sem. De mozgott, színes lett és hangos.

Az online menetrendet dobhattuk a sutba. Malõr malõr hátán. Nem érkezett meg idõben a Sziget Hiradó, hiába igértünk tavalyi archív felvételeket és idei frissességet… Nem tették tiszteletüket a sziget naplapjától sem, bár ígérték. Mi viszont korábban döltünk ki kameráinkkal egyetemben, mint óhajtottuk.
Augusztus 6. 9.31

Mindhalálig jazz

Küzdelmünk hõsies, de rgunzina@hu.oracle.com szerint a ködös Albionban, Londonban sincs egyeseknek jobb dolga, mint az, hogy minket nézzenek. Vigyázó szemeteket a Sziget Sun Online-ra vessétek!

Ennyit mára a RealVideo újdonságairól. A holnapi nagy beindulásig RealAudio. Most éppen Gõzerõ Gregor gépzenész (a.k.a. Hetesi Péter Pál) és dj. Clairvo Pioneer jazz dance programja pörög.
Augusztus 6. 1.11

Hangszigetelés: ötös
Augusztus 3-án Tarlós István, Óbuda polgármestere Gerendai Károly és néhány mindenre elszánt újságíró társaságában Budapest több pontján vette fülügyre, hangos-é a Sziget, és ha igen, mennyire. A maximális kakaóval megküldött színpadok sem Óbuda fõterérõl, sem a Hármashatárhegyrõl nem keltettek zavart. Ettõl persze még Gerendai Károly álmát augusztus 4-én hajnali 4 óra tájt nyugodtan megszakította annak a fülháborodott hölgynek a telefonja, aki azt követelte, azonnal vessen véget a Sziget kft. elsõ embere a bulinak. Ne tessék neki mondani, hogy itten nincsen semmi, õ hallja. És ez felháborító, õ már meg is tette a megfelelõ lépéseket...
Augusztus 5. 1:52

 

Itt & Most
Sziget Napló '98 / Mit, merre, miért? / Mink / 200% fesztivál / Sasszem Galéria
Real Aktív / Real Archív / Iránytû / Online menetrend
Vendégkönyv / Sun Szalon