[Itt & Most]
[Mit, merre, miért? Avagy merre hány méter?]
[200% fesztivál]
[Sziget Napló]
[Sasszem Galéria - fotókiállítás]
[Real Aktív - abszolút lájv]
[Real Archív - konzervált mozgókép]
[Iránytû, ami elvezet a Banán ranchhoz]
[On line menetrend - avagy mi is lesz látható itt?]
[Kik vagyunk mink?]
[Akik segítettek a Sziget Sun Online létrehozásában]
[Vendégkönyv]
[Chat Room]
DataNet Rt.
Banán Klub
Plusz Mentha Kft.

Internetto

MatávNET

 

Gerendai: a Banán jazz bejött

Demszky Gábor, a székesfõváros polgármestere elmondta, hogy egyetlen pillanatra sem bánta meg azt, beleegyezett hat évvel ezelõtt Müller Péter Sziámi és Gerendai Károly ötletének megvalósítására, és az Óbudai szigetet ingyen bocsájtotta a Diáksziget szervezõinek rendelkezésére. Egy multikulturális, fejlõdõben lévõ nagyváros csak büszke lehet Európa legnagyobb ifjúsági kulturális fesztiváljára. Tarlós István, a III. kerület polgármester is, aki a reklamáló telefonok drasztikus csökkenésérõl számolt be. Újságírói kérdésre elmondta, tavaly több százra volt tehetõ azok száma, akik telefont ragadtak, idén tizedére csökkent a zajártalomban szenvedõk száma.

Müller Péter Sziámi fontosnak tartotta hangsúlyozni, a Sziget immár kultuszhely. A nehézségekrõl szólva pedig amondó volt, hogy aki kis dolgoba fog, nyugodtan élhet. Aki nagy fába vágja a fejszéjét, az aligha. Elmondotta továbbá, hogy idén elõször a "kultúr" elõtag került a Sziget elé, kigolyózva a "drog" és a "halál" címkéket.

Az emlékezetes Tejsziget-"ügyre" reagálva a szervezõk bevallották, a kétszázhúszezer fõt fogadó rendezvényen tizenkilencezer tej és húszezer liter kakaó fogyott el, számos egyéb tejtermék mellett. A 292 millió forintos készpénzigényû költségvetés bartell-szerzõdésekkel egyetemben egymilliárdos vállakozást jelent. A napijegyesek negyven százaléka külföldrõl érkezett, a honi látogatók között mind többen teszik tiszteletüket napijeggyel.

Pröhle Gergely, a kultusztárca közigazgatási államtitkára, hajdan a Stúdium Dixieland Band avatott kezû zongoristája örömének adot hangot, hogy nyolcezer kakaóscsiga is elfogyott a Szigeten. Homoki Jánosnak, a HM államtitkárának nagy vihart kiváltott levelével kapcsolatban elmondta, nem kivánja kétségbevonni a honvédelémi tárca omnipotenciáját (mindenhatóságát). Ám úgy véli, a Diáksziget kulturális rendezvény, és így az általa képviselt tárcának valamivel több köze van a dologhoz, mint a Szabó János vezette minisztériumnak. Hozzáfûzte, Homoki államtitkár nem egyeztette a kultusztárcával akcióját.

Gerendai Károly elmondta, hogyha az utolsó napon a Green Dayre nem jönnek ki katasztrofálisan kevese, akkor a Sziget beállítja a tavalyi 260000 fõs rekordot, és ismét nullszaldós lesz.